Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıymalı Bazlama Tarifi

Kıymalı Bazlama

Kıymalı Bazlama Tarifi

Kıymalı Bazlama tarifi: Kıymalı Bazlama için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Bazlama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıymalı Bazlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 paket kuru maya (ya da 20 gr yaş maya)
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 su bardağı un (gerekirse 2 yemek kaşığı daha ekleyebilirsiniz)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

İçi için:

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 3-5 yaprak maydanoz
  • 1 adet domates
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tutam kekik

Kıymalı Bazlama tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce hamurunu yapalım, unu bir kaba alalım ortasını açalım. Mayayı şekeri ortasına dökelim. Ilık suyu sütü döküp kaşıkla yavaş yavaş karıştıralım.
  • Sonra hamuru yoğuralım ne çok sert ne çok yumuşak olacak şekilde hamuru yoğurup bırakım. Üstünü streçle bir de bir havluyla birlikte kapatalım ve dinlendirelim.
  • 1 saat sonra bakın hamurunuz şiştiyse olmuştur.
  • Malzemeleri robottan çekin ve kıymayla harmanlayın iç harcımız hazır.
  • Şimdi hamurumuzu alalım, tezgaha elimizle uzunlamasına hamur elde edilir ve parçalara ayrılır. Üstleri kapatın. Siz kendinize göre kaç tane çıkarmak isterseniz ona göre büyüklüğünü ayarlayın. 10-12 tane çıkartabilirsiniz.
  • Tezgahı unlayalım hafiften ve hamur parçasını alıp elimizle kenarlarını açalım, ortasını fazla açmayın iç harcını koyacağız ve kapatacağız.
  • İç harçlarını koyup yuvarladıktan sonra hafif oklavayla açalım bırakalım.
  • Hamurları ısıttığımız tavaya alalım. Hiç yağ yokmuş gibi pişirelim. Damla damla olarak yağ dökelim, kenarından hamurları koyarken.
  • Kapağını kapatıp içinin güzel pişmesini sağlıyoruz. Tabi, kısık ateşte pişiriyoruz hamurlarımızı.
  • Hamurlarımız pişti ve hazır. Ben pişirirken yediğim için hamurum eksik :D Afiyet olsun.

Kıymalı Bazlama tarifinin püf noktası nedir?

Baharatları kıymaya ekleyin.Robota vuracağınız malzemelere eklemeyin. Hamuru pişirirken kısık ateşte ve üzerine kapak kapatarak pişirin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025