Kıymalı Bazlama Tarifi
Kıymalı Bazlama tarifi: Kıymalı Bazlama için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Bazlama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
11 adet
Kıymalı Bazlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 paket kuru maya (ya da 20 gr yaş maya)
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı un (gerekirse 2 yemek kaşığı daha ekleyebilirsiniz)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
- 250 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 3-5 yaprak maydanoz
- 1 adet domates
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam kekik
Kıymalı Bazlama tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce hamurunu yapalım, unu bir kaba alalım ortasını açalım. Mayayı şekeri ortasına dökelim. Ilık suyu sütü döküp kaşıkla yavaş yavaş karıştıralım.
- Sonra hamuru yoğuralım ne çok sert ne çok yumuşak olacak şekilde hamuru yoğurup bırakım. Üstünü streçle bir de bir havluyla birlikte kapatalım ve dinlendirelim.
- 1 saat sonra bakın hamurunuz şiştiyse olmuştur.
- Malzemeleri robottan çekin ve kıymayla harmanlayın iç harcımız hazır.
- Şimdi hamurumuzu alalım, tezgaha elimizle uzunlamasına hamur elde edilir ve parçalara ayrılır. Üstleri kapatın. Siz kendinize göre kaç tane çıkarmak isterseniz ona göre büyüklüğünü ayarlayın. 10-12 tane çıkartabilirsiniz.
- Tezgahı unlayalım hafiften ve hamur parçasını alıp elimizle kenarlarını açalım, ortasını fazla açmayın iç harcını koyacağız ve kapatacağız.
- İç harçlarını koyup yuvarladıktan sonra hafif oklavayla açalım bırakalım.
- Hamurları ısıttığımız tavaya alalım. Hiç yağ yokmuş gibi pişirelim. Damla damla olarak yağ dökelim, kenarından hamurları koyarken.
- Kapağını kapatıp içinin güzel pişmesini sağlıyoruz. Tabi, kısık ateşte pişiriyoruz hamurlarımızı.
- Hamurlarımız pişti ve hazır. Ben pişirirken yediğim için hamurum eksik :D Afiyet olsun.
Kıymalı Bazlama tarifinin püf noktası nedir?
Baharatları kıymaya ekleyin.Robota vuracağınız malzemelere eklemeyin. Hamuru pişirirken kısık ateşte ve üzerine kapak kapatarak pişirin.