Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıymalı Bal Kabağı Tarifi

Kıymalı Bal Kabağı

Kıymalı Bal Kabağı Tarifi

Kıymalı Bal Kabağı tarifi: Kıymalı Bal Kabağı için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Bal Kabağı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıymalı Bal Kabağı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram bal kabağı
  • 300 gram kıyma (az yağlı)
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet orta boy kırmızı soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 bardak domates konservesi
  • 1 çay kaşığı biber salçası

Kıymalı Bal Kabağı tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle bal kabaklarını küp küp doğrayın.
  • Soğan, sarımsak ve biberleri de ince ince doğrayın.
  • Tencereye ilk olarak kıymayı koyup, suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  • Ardından 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip ardından soğan, biber ve sarımsakları ekliyoruz.
  • Soğanlar biraz yumuşadığında 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı biber salçasını da ilave ederek, en üste de kabakları ekliyoruz.
  • Son olarak 1 su bardağı domates konservesini de ekleyerek, kısık ateşte 35 dakika kadar pişiriyoruz.

Kıymalı Bal Kabağı tarifinin püf noktası nedir?

Muhakkak kısık ateşte pişirin. Kısık ateşte pişirdiğinizde kendi suyunu bırakacak ve su ilave etmenize gerek kalmayacaktır.

Kıymalı Bal Kabağı tarifi için servis önerisi

Yanına bulgur pilavı çok yakışıyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025