Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıymalı Ali Nazik kebabı Tarifi

Kıymalı Ali Nazik kebabı

Kıymalı Ali Nazik kebabı Tarifi

Kıymalı Ali Nazik kebabı tarifi: Kıymalı Ali Nazik kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Ali Nazik kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıymalı Ali Nazik kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Patlıcanlar için:

  • 3 adet büyük boy patlıcan
  • 1 diş sarımsak
  • 2,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 300 gram kıyma
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Kıymalı Ali Nazik kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Önce kıymayı tencereye alıp kendi suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Ardından yağları ekleyin kıyma biraz kızarınca ince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin güzelce kavurun.
  • En son salça ve baharatları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Kıymalı harcımız hazır.
  • Patlıcanları közleyip kabuklarını soyup ince ince doğrayın. (Biz ocak üzerinde közledik)
  • Bir karıştırma kabına alıp üzerine sarımsak tuz ve yoğurt ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
  • Servis edeceğimiz tabağa önce hazırladığımız yoğurtlu patlıcanı alın.
  • Üzerine tekrar ısıtıp kıymalı harcı ekleyin. Maydanoz ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025