Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıyma Soslu Fırın Kabak Tarifi

Kıyma Soslu Fırın Kabak

Kıyma Soslu Fırın Kabak Tarifi

Kıyma Soslu Fırın Kabak tarifi: Kıyma Soslu Fırın Kabak için gerekli malzemeler nelerdir? Kıyma Soslu Fırın Kabak nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıyma Soslu Fırın Kabak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet orta boy kabak
  • 200 gram yağsız kıyma
  • 1 adet orta boy domates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Kıyma Soslu Fırın Kabak tarifi nasıl yapılır?

  • Kabaklarımızı güzelce yıkayıp alacalı soyuyoruz.
  • Vichy doğrama usulü ile doğrayıp üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı, sarımsak tozu, tuz ve karabiber ekliyoruz.
  • Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip kabaklarımızı üst üste gelmeyecek şekilde diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecede üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Kabaklar pişerken kıymamızı bir tavada az zeytinyağı ile kavuruyoruz.
  • Kavrulan kıymaların üzerine domates rendesini ekleyip güzelce pişiriyoruz. (dilerseniz istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz)
  • Pişen kabakları bir tabağa alıyoruz.
  • Üzerine kıymalı sosu ekliyoruz ve hazır. Afiyet olsun.

Kıyma Soslu Fırın Kabak tarifinin püf noktası nedir?

Kabakların üst üste gelmemesine dikkat edilmesi gerekir.

Kıyma Soslu Fırın Kabak tarifi için servis önerisi

Yanında sarımsaklı yoğurtla da servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025