Kıyma Kavurma Tarifi
Kıyma Kavurma tarifi: Kıyma Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Kıyma Kavurma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Kıyma Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram kıyma (arzuya göre dana/kuzu karışık)
- 3 adet orta boy sivri biber
- 2 adet orta boy kırmızı biber
- 2 adet orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1/2 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı şeker
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Kıyma Kavurma tarifi nasıl yapılır?
- Soğanların kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Biberleri ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkartın ve yarım ay şeklinde doğrayın. Sarımsakları rendeleyin.
- Bir tavaya yağı alın ve ısıtın. İçerisine küp doğranmış soğanları ekleyip, kavurmaya başlayın.
- Soğanlar pembeleşince içerisine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Ardından biberleri, sarımsağı ve salçayı ekleyerek karıştırın.
- Ağzını kapatarak kısık ateşte 5-6 dakika pişirin.
- Ardından kapağı açın ve içerisine baharatları ilave edip karıştırın.
- Kıyma kavurma hazır, ocaktan alıp dilerseniz maydanoz dilerseniz fesleğen doğrayarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kıyma Kavurma tarifinin püf noktası nedir?
Baharatların seviyesini damak tadınıza göre farklılaştırıp, değiştirebilirsiniz.
Kıyma Kavurma tarifi için servis önerisi
Üzerine yumurta kurarsanız enfes olur.