Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıyır Tartolet Tarifi

Kıyır Tartolet

Kıyır Tartolet Tarifi

Kıyır Tartolet tarifi: Kıyır Tartolet için gerekli malzemeler nelerdir? Kıyır Tartolet nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıyır Tartolet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çimdik tuz
  • 125 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 adet yumurta

Krema için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Kıyır Tartolet tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru için 2 su bardağı un, yarım su bardağı pudra şekeri, bir fiske tuz, 125 gram margarin veye tereyağını bir kaba alalım ve elimizle ovalım.
  • İçine 1 yumurta kıralım yoğuralım. Ceviz parçası büyüklüğünde ayıralım. Yarım saat buzdolabında bekletelim.
  • Kreması için, 2 su bardağı süt, 1 yumurta sarısı, 1 çay bardağı şeker, 1 buçuk yemek kaşığı un, 1 buçuk yemek kaşığı nişasta çırpılır ve pişirilir.
  • Vanilya eklenir, üstü streçle kapatılır. Ilımaya bırakılır, içine 1 poşet krem şanti eklenir.
  • İyice çırpılır ve dolaba kaldırılır. Ocak üstünde döküm kalıpta önlü arkalı pişirilir.
  • Soğuyunca krema sıkılır istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kıyır Tartolet tarifinin püf noktası nedir?

Hamur yoğurulup yarım saat buzdolabında bekletilir, üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025