Kıyır Tartolet Tarifi
Kıyır Tartolet tarifi: Kıyır Tartolet için gerekli malzemeler nelerdir? Kıyır Tartolet nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
21 adet
Kıyır Tartolet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 çimdik tuz
- 125 gram tereyağı ya da margarin
- 1 adet yumurta
Krema için:
- 2 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Kıyır Tartolet tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için 2 su bardağı un, yarım su bardağı pudra şekeri, bir fiske tuz, 125 gram margarin veye tereyağını bir kaba alalım ve elimizle ovalım.
- İçine 1 yumurta kıralım yoğuralım. Ceviz parçası büyüklüğünde ayıralım. Yarım saat buzdolabında bekletelim.
- Kreması için, 2 su bardağı süt, 1 yumurta sarısı, 1 çay bardağı şeker, 1 buçuk yemek kaşığı un, 1 buçuk yemek kaşığı nişasta çırpılır ve pişirilir.
- Vanilya eklenir, üstü streçle kapatılır. Ilımaya bırakılır, içine 1 poşet krem şanti eklenir.
- İyice çırpılır ve dolaba kaldırılır. Ocak üstünde döküm kalıpta önlü arkalı pişirilir.
- Soğuyunca krema sıkılır istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kıyır Tartolet tarifinin püf noktası nedir?
Hamur yoğurulup yarım saat buzdolabında bekletilir, üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.