Kıyır Şekerpare Tarifi
Kıyır Şekerpare tarifi: Kıyır Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Kıyır Şekerpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Kıyır Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Şekerpare için:
- 3 adet yumurta (1 tanenin sarısı üzeri için)
- 3,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 150 gram tereyağı ya da margarin
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 dilim limon
Kıyır Şekerpare tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle şerbetini ocağa alalım. Daha sonra yoğurma kabına un, irmik, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin ve elinizle şöyle bir karıştırın.
- Ortasını havuz şekli yapıp içine yumurtaları, tereyağı ve sıvı yağı ekleyip yoğurun. Elinde hafif yapışan bir hamur olacak.
- Daha sonra tepsiye ister benim yaptığım gibi isterseniz de yuvarlak şekil verip 180° fırında yaklaşık 25,30 dakika pişirin.
- Burada önemli olan şerbette şekerpare de sıcak olacak fırından çıktığı gibi sıcak olan şerbeti döküyoruz.
- Tatlımızın üzerine yavaş yavaş üzerini ister sade ister Hindistan cevizi veya Antep fıstığıyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.