Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıyır Şekerpare Tarifi

Kıyır Şekerpare

Kıyır Şekerpare Tarifi

Kıyır Şekerpare tarifi: Kıyır Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Kıyır Şekerpare nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıyır Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Şekerpare için:

  • 3 adet yumurta (1 tanenin sarısı üzeri için)
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 150 gram tereyağı ya da margarin
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Kıyır Şekerpare tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle şerbetini ocağa alalım. Daha sonra yoğurma kabına un, irmik, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin ve elinizle şöyle bir karıştırın.
  • Ortasını havuz şekli yapıp içine yumurtaları, tereyağı ve sıvı yağı ekleyip yoğurun. Elinde hafif yapışan bir hamur olacak.
  • Daha sonra tepsiye ister benim yaptığım gibi isterseniz de yuvarlak şekil verip 180° fırında yaklaşık 25,30 dakika pişirin.
  • Burada önemli olan şerbette şekerpare de sıcak olacak fırından çıktığı gibi sıcak olan şerbeti döküyoruz.
  • Tatlımızın üzerine yavaş yavaş üzerini ister sade ister Hindistan cevizi veya Antep fıstığıyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025