Kıyır Poğaça Tarifi
Kıyır Poğaça tarifi: Kıyır Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Kıyır Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Kıyır Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 120 gram margarin
- 100 mililitre yoğurt
- 100 mililitre zeytinyağı
- 1 adet kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- 1 adet yumurta sarısı
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kıyır Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Un ve 1 adet yumurta sarısı hariç tüm malzemeleri karıştırın.
- Unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın.
- Hamura dilediğiniz şekli verdikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe bağlı olarak çörek otu veya susam serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü olarak pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Kıyır Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Margarin ve yumurtalar oda sıcaklığında olmalı. Unu eklerken elemeyi unutmayın.