Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıyır Poğaça Tarifi

Kıyır Poğaça

Kıyır Poğaça Tarifi

Kıyır Poğaça tarifi: Kıyır Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Kıyır Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıyır Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 120 gram margarin
  • 100 mililitre yoğurt
  • 100 mililitre zeytinyağı
  • 1 adet kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kıyır Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Un ve 1 adet yumurta sarısı hariç tüm malzemeleri karıştırın.
  • Unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın.
  • Hamura dilediğiniz şekli verdikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe bağlı olarak çörek otu veya susam serpiyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü olarak pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Kıyır Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Margarin ve yumurtalar oda sıcaklığında olmalı. Unu eklerken elemeyi unutmayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025