Kıyır Poğaça Tarifi
Kıyır Poğaça tarifi: Kıyır Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Kıyır Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kıyır Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağ
- 1 büyük çay bardağı yoğurt
- 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- 5 su bardağı un (aldığı kadar)
- 1 adet yumurt sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 büyük boy kase peynir
- 8 dal maydanoz
Kıyır Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Oda ısısında erimiş tereyağ ve diğer tüm malzemeleri karıştırma kabında güzelce yoğuralım.
- Ununu azar azar ve yavaş ilave edin yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak içerisine peynir harcından koyup kapatalım ve fırın tepsisine dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı ve 1 çay kaşığı pekmezi karıştırıp sürelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
Kıyır Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Yumurta sarısının içine pekmez koyarsanız poğaçalar daha güzel kızaracaktır. Mahlep pastane poğaçası tadı ve kokusu verir ve çok çok lezzet katar.