Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıyır Kurabiye Tarifi

Kıyır Kurabiye

Kıyır Kurabiye Tarifi

Kıyır Kurabiye tarifi: Kıyır Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Kıyır Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıyır Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 2 adet yumurta (sarısı içine, akları üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Bulamak için:

  • 1 çay bardağı kavrulmuş susam

Kıyır Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Oda ısısındaki tereyağı, pudra şekeri, yumurta sarıları, sıvı yağ, nişasta, kabartma tozu, Hindistan cevizi ve kuru üzüm bir kaba konulup karıştırılır.
  • 3 su bardağı un yavaş yavaş ilave edilir. Minik bezelere ayrılır (48 adet kurabiye çıktı).
  • Üzeri yumurta akına batırılıp susama bulanır. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Ardından fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır. Servis edilir. Afiyetler olsun!

Kıyır Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Kurabiyelerin alt ve üzerinin biraz kızarması yeterli, fırından çıktığında dokunduğunuzda dağılır gibi olacak endişe etmeyin bekleyip soğudukça kıvamı sertleşecektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025