Kıyır Kandil Simidi Tarifi
Kıyır Kandil Simidi tarifi: Kıyır Kandil Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Kıyır Kandil Simidi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
40 adet
Kıyır Kandil Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram  margarin
 - 1/2 su bardağı  sıvı yağ
 - 2 yemek kaşığı  yoğurt
 - 1 paket  kabartma tozu
 - 1 tatlı kaşığı  mahlep
 - 1 adet  yumurta sarısı (beyazı üstü için ayırın)
 - 1 tatlı kaşığı  tuz
 - 2 tatlı kaşığı  toz şeker
 - 3,5 su bardağı  un
 - 1 kase  susam (bulamak için)
 
Kıyır Kandil Simidi tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle margarininiz muhakkak oda sıcaklığında olmalı.
 - Un haricindeki tüm malzemeleri genişçe bir kaba alın.
 - Yumurtanın akını sonrasında kullanmak üzere ayırın.
 - Ununu kontrollü ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
 - Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak halkalar yapın.
 - Önce yumurta akına daha sonra susama bulayın.
 - Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.
 
Kıyır Kandil Simidi tarifinin püf noktası nedir?
Mahlep kandil simidinin olmazsa olmazıdır fakat elinizde yoksa kullanmayabilirsiniz . Ayrıca yumurta akı yerine pekmeze de bulayabilirsiniz.