Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıyır Kandil Simidi Tarifi

Kıyır Kandil Simidi

Kıyır Kandil Simidi Tarifi

Kıyır Kandil Simidi tarifi: Kıyır Kandil Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Kıyır Kandil Simidi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıyır Kandil Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 150 gram margarin
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 adet yumurta sarısı (beyazı üstü için ayırın)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 kase susam (bulamak için)

Kıyır Kandil Simidi tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle margarininiz muhakkak oda sıcaklığında olmalı.
  • Un haricindeki tüm malzemeleri genişçe bir kaba alın.
  • Yumurtanın akını sonrasında kullanmak üzere ayırın.
  • Ununu kontrollü ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak halkalar yapın.
  • Önce yumurta akına daha sonra susama bulayın.
  • Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.

Kıyır Kandil Simidi tarifinin püf noktası nedir?

Mahlep kandil simidinin olmazsa olmazıdır fakat elinizde yoksa kullanmayabilirsiniz . Ayrıca yumurta akı yerine pekmeze de bulayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025