Kıyır Kandil Simidi Tarifi
Kıyır Kandil Simidi tarifi: Kıyır Kandil Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Kıyır Kandil Simidi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
40 adet
Kıyır Kandil Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram margarin
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 adet yumurta sarısı (beyazı üstü için ayırın)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 3,5 su bardağı un
- 1 kase susam (bulamak için)
Kıyır Kandil Simidi tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle margarininiz muhakkak oda sıcaklığında olmalı.
- Un haricindeki tüm malzemeleri genişçe bir kaba alın.
- Yumurtanın akını sonrasında kullanmak üzere ayırın.
- Ununu kontrollü ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak halkalar yapın.
- Önce yumurta akına daha sonra susama bulayın.
- Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.
Kıyır Kandil Simidi tarifinin püf noktası nedir?
Mahlep kandil simidinin olmazsa olmazıdır fakat elinizde yoksa kullanmayabilirsiniz . Ayrıca yumurta akı yerine pekmeze de bulayabilirsiniz.