Kıyır Kandil Simidi Tarifi
Kıyır Kandil Simidi tarifi: Kıyır Kandil Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Kıyır Kandil Simidi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Kıyır Kandil Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 adet yumurta sarısı (beyazı dışına)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2-3 su bardağı un (aldığı kadar)
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 kase susam
Kıyır Kandil Simidi tarifi nasıl yapılır?
- Mahlep, un, kabartma tozu, susam hariç bütün malzemeler yoğurulur.
- Daha sonra diğer malzemeler eklenir unu azar azar dökmeliyiz.
- Ele yapışmayan bir kıvam elde edince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce elimizle yuvarlayıp sonra tezgahın üzerinde ileri geri sürerek uzatalım ve simit şeklini verelim.
- Simitleri önce yumurta akına sonra susama bulayalım. Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Tamamen soğuduktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.