Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıyır Kandil Simidi Tarifi

Kıyır Kandil Simidi

Kıyır Kandil Simidi Tarifi

Kıyır Kandil Simidi tarifi: Kıyır Kandil Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Kıyır Kandil Simidi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıyır Kandil Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 adet yumurta sarısı (beyazı dışına)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2-3 su bardağı un (aldığı kadar)
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 kase susam

Kıyır Kandil Simidi tarifi nasıl yapılır?

  • Mahlep, un, kabartma tozu, susam hariç bütün malzemeler yoğurulur.
  • Daha sonra diğer malzemeler eklenir unu azar azar dökmeliyiz.
  • Ele yapışmayan bir kıvam elde edince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce elimizle yuvarlayıp sonra tezgahın üzerinde ileri geri sürerek uzatalım ve simit şeklini verelim.
  • Simitleri önce yumurta akına sonra susama bulayalım. Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Tamamen soğuduktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025