Kıyır Kandil Simidi Tarifi
Kıyır Kandil Simidi tarifi: Kıyır Kandil Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Kıyır Kandil Simidi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Kıyır Kandil Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram  oda sıcaklığında tereyağı
 - 1/2 çay bardağı  sıvı yağ
 - 2 yemek kaşığı  yoğurt
 - 1 çay kaşığı  tuz
 - 1 tatlı kaşığı  mahlep
 - 1 adet  yumurta sarısı (beyazı dışına)
 - 1 yemek kaşığı  sirke
 - 1 tatlı kaşığı  toz şeker
 - 2-3 su bardağı  un (aldığı kadar)
 - 1/2 paket  kabartma tozu
 - 1 kase  susam
 
Kıyır Kandil Simidi tarifi nasıl yapılır?
- Mahlep, un, kabartma tozu, susam hariç bütün malzemeler yoğurulur.
 - Daha sonra diğer malzemeler eklenir unu azar azar dökmeliyiz.
 - Ele yapışmayan bir kıvam elde edince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce elimizle yuvarlayıp sonra tezgahın üzerinde ileri geri sürerek uzatalım ve simit şeklini verelim.
 - Simitleri önce yumurta akına sonra susama bulayalım. Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
 - Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Tamamen soğuduktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.