Kıyır Kandil Simidi Tarifi
Kıyır Kandil Simidi tarifi: Kıyır Kandil Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Kıyır Kandil Simidi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
40 adet
Kıyır Kandil Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Simit için:
- 200 gram tereyağı veya margarin (oda ısısında)
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ (100 gram)
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4-4,5 su bardağı un
Çörek otlu için:
- 1 küçük boy kase çörek otu
- 1 adet yumurt sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
Susamlı:
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 1/2 çay bardağı su
- 1 küçük boy kase kavrulmuş susam
Kıyır Kandil Simidi tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabımıza un hariç tüm malzemeleri ekleyelim ve karıştıralım.
- Yoğurma kabına yavaş yavaş unu ilave edip güzelce yoğuralım. Ele yapışmayan bir kıvam elde edilecek.
- Üzeri için 1 küçük kase susamı bir tavada rengi dönene kadar kavuralım.
- Bir kasede çörek otlu simitler için yumurta sarısı ve pekmezi karıştıralım. Diğer kaseye de su ve pekmezi karıştıralım.
- Hamurlarımızı bezelere ayıralım ve elimizde yuvarlayıp kenarlarını birleştirelim.
- Çörek otlu için; hamurumuzu tepsiye yerleştirip üzerine yumurta sarısı ve pekmez karışımından sürüp çörek otu serpelim.
- Susamlısı için: pekmez ve suyu karıştırıp kavrulmuş susama bulayalım.
- Fırında bir süre pişirelim. Afiyet olsun.