Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıyır Kandil Simidi Tarifi

Kıyır Kandil Simidi

Kıyır Kandil Simidi Tarifi

Kıyır Kandil Simidi tarifi: Kıyır Kandil Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Kıyır Kandil Simidi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıyır Kandil Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Simit için:

  • 200 gram tereyağı veya margarin (oda ısısında)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (100 gram)
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4-4,5 su bardağı un

Çörek otlu için:

  • 1 küçük boy kase çörek otu
  • 1 adet yumurt sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez

Susamlı:

  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 küçük boy kase kavrulmuş susam

Kıyır Kandil Simidi tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabımıza un hariç tüm malzemeleri ekleyelim ve karıştıralım.
  • Yoğurma kabına yavaş yavaş unu ilave edip güzelce yoğuralım. Ele yapışmayan bir kıvam elde edilecek.
  • Üzeri için 1 küçük kase susamı bir tavada rengi dönene kadar kavuralım.
  • Bir kasede çörek otlu simitler için yumurta sarısı ve pekmezi karıştıralım. Diğer kaseye de su ve pekmezi karıştıralım.
  • Hamurlarımızı bezelere ayıralım ve elimizde yuvarlayıp kenarlarını birleştirelim.
  • Çörek otlu için; hamurumuzu tepsiye yerleştirip üzerine yumurta sarısı ve pekmez karışımından sürüp çörek otu serpelim.
  • Susamlısı için: pekmez ve suyu karıştırıp kavrulmuş susama bulayalım.
  • Fırında bir süre pişirelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025