Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıyır Kalburabastı Tarifi

Kıyır Kalburabastı

Kıyır Kalburabastı Tarifi

Kıyır Kalburabastı tarifi: Kıyır Kalburabastı için gerekli malzemeler nelerdir? Kıyır Kalburabastı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıyır Kalburabastı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta
  • 1 kahve fincanı irmik
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 2 kahve fincanı sıvı yağ
  • 125 gram tereyağı
  • 1,5 çay kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı (2 yemek kaşığı fazla) un
  • 3 su bardağı şeker (şerbet için)
  • 3,5 su bardağı su (şerbet için)
  • 2-3 damla limon suyu (şerbet için)

Kıyır Kalburabastı tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynayan şerbete limon suyu ilave edip 5-7 dakika daha kaynatmaya devam edin. Sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
  • Tereyağını bir tavaya alıp ocağın üstüne alın. Yarısı eridiğinde yeterli olacaktır. Bir kabın içine tereyağı, yumurta, yoğurt, irmik ve sıvı yağ koyup elinizle karıştırın.
  • Unu dikkatli bir şekilde, yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Karbonatı da bu noktada koyun ve güzelce yoğurun. Elinizle parçalar koparıp, içine ceviz koyup şekil verin.
  • Ben ceviz büyüklüğünde parça koparıp silikon nihalenin üzerinde açtım, içine ceviz koyup kenarlarından kapatıp ters çevirdim. Tüm hamur bitene kadar böyle devem edin.
  • 180 derece önceden ısınmış fırında yaklaşık 40 dakika yavaş yavaş, içini çeke çeke pişirin. Pişince ilk sıcağı çıkan kalburabastılara soğumuş olan şerbeti dökün. 1-2 saate şerbeti tamamen çeker. Afiyet olsun.

Kıyır Kalburabastı tarifinin püf noktası nedir?

Fırın iyi ısınmış olmalı, şerbet soğuğa yakın olmalı ve fırında hızlıca değil, içini çeke çeke pişmeli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025