Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıyır Helva Tarifi

Kıyır Helva

Kıyır Helva Tarifi

Kıyır Helva tarifi: Kıyır Helva için gerekli malzemeler nelerdir? Kıyır Helva nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıyır Helva yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 150 gram tereyağı
  • 100 gram margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı un

Kıyır Helva tarifi nasıl yapılır?

  • Yağları tencereye alıp eritin.
  • Eriyen yağa unu ekleyip orta dereceli ateşte 25 dakika kavurun.
  • Kavrulan una pudra şekeri ve toz şekeri ekleyip karıştırın ve hemen ocaktan alın.
  • 10 dakika ılınması için bekleyin.
  • Ilınan helvayı küçük tahta kaşığa alın, bastırarak şekil verip tabağa ters çıkarın.
  • Buzdolabında dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.

Kıyır Helva tarifinin püf noktası nedir?

İyice kavurun. Pudra şekeri ve toz şekeri helvaya yedirin ve ocaktan alın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025