Kıyır Helva Tarifi
Kıyır Helva tarifi: Kıyır Helva için gerekli malzemeler nelerdir? Kıyır Helva nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Kıyır Helva yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram tereyağı
- 100 gram margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1.5 çay bardağı toz şeker
- 4 su bardağı un
Kıyır Helva tarifi nasıl yapılır?
- Yağları tencereye alıp eritin.
- Eriyen yağa unu ekleyip orta dereceli ateşte 25 dakika kavurun.
- Kavrulan una pudra şekeri ve toz şekeri ekleyip karıştırın ve hemen ocaktan alın.
- 10 dakika ılınması için bekleyin.
- Ilınan helvayı küçük tahta kaşığa alın, bastırarak şekil verip tabağa ters çıkarın.
- Buzdolabında dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.
Kıyır Helva tarifinin püf noktası nedir?
İyice kavurun. Pudra şekeri ve toz şekeri helvaya yedirin ve ocaktan alın.