Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi
Kıyır Elmalı Kurabiye tarifi: Kıyır Elmalı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Kıyır Elmalı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Kıyır Elmalı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 3 su bardağı un
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı (ya da margarin)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 adet limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
- 1 kahve fincanı pudra şekeri
İç malzemesi:
- 3 adet orta boy elma (rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı şeker
Kıyır Elmalı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Rendelenen elma, tarçın ve şeker küçük bir tencereye alınıp orta ateşte elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
- Ayrı bir yoğurma kabında un hariç hamur malzemelerini alarak elimizle güzelce karıştıralım.
- Ardından yavaş yavaş un ilavesiyle birlikte ele yapışmayacak.
- Hamuru tezgaha alıyoruz ve açıyoruz. Geniş bir bardak ile parçalar koparıyoruz.
- İçerisine dilediğiniz kadar harç ekliyoruz ve kapatıyoruz.
- Fırın tepsisine diziyoruz. 170 derece 20-25 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin ve üzerine pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun.
Kıyır Elmalı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Unu çok fazla ekleyerek hamurunuzu sertleştirmemelisiniz.