Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi
Kıyır Elmalı Kurabiye tarifi: Kıyır Elmalı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Kıyır Elmalı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Kıyır Elmalı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 250 gram yumuşak tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 100 gram pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 4 su bardağı un
Elmalı harç için:
- 4 adet elma
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 50 gram ceviz içi (ince çekilmiş)
Kıyır Elmalı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim ve şekerle birlikte pişirmeye başlayalım.
- Elmalar suyunu çekene kadar pişirelim. Çekilmiş cevizi ve tarçını ekleyelim. Altını kapatmadan önce tereyağını da ekleyip ocaktan alalım.
- Hamur için un hariç tüm malzemeleri derin bir kapta karıştıralım. Ardından kontrollü bir şekilde unu ekleyelim.
- Kulak memesi kıvamında eke yapışmayan bir hamur elde ettiğimizde un eklemeyi bırakalım.
- Hamuru bir streç filme sarıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirelim.
- Daha sonra hamuru iki yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında yuvarlak olacak şekilde açalım.
- Ardından yuvarlak hamuru pasta dilimler gibi 8 dilime ayıralım. Her dilimin geniş olan yüzeyine elmalı harçtan koyup saralım.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye dek (15 dk kadar, fırına göre değişir) pişirelim. Afiyet olsun.
Kıyır Elmalı Kurabiye tarifi için servis önerisi
Servis esnasında üzerine pudra şekeri serpebiliriz.