Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi

Kıyır Elmalı Kurabiye

Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi

Kıyır Elmalı Kurabiye tarifi: Kıyır Elmalı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Kıyır Elmalı Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıyır Elmalı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 250 gram yumuşak tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 100 gram pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 4 su bardağı un

Elmalı harç için:

  • 4 adet elma
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 50 gram ceviz içi (ince çekilmiş)

Kıyır Elmalı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim ve şekerle birlikte pişirmeye başlayalım.
  • Elmalar suyunu çekene kadar pişirelim. Çekilmiş cevizi ve tarçını ekleyelim. Altını kapatmadan önce tereyağını da ekleyip ocaktan alalım.
  • Hamur için un hariç tüm malzemeleri derin bir kapta karıştıralım. Ardından kontrollü bir şekilde unu ekleyelim.
  • Kulak memesi kıvamında eke yapışmayan bir hamur elde ettiğimizde un eklemeyi bırakalım.
  • Hamuru bir streç filme sarıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirelim.
  • Daha sonra hamuru iki yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında yuvarlak olacak şekilde açalım.
  • Ardından yuvarlak hamuru pasta dilimler gibi 8 dilime ayıralım. Her dilimin geniş olan yüzeyine elmalı harçtan koyup saralım.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye dek (15 dk kadar, fırına göre değişir) pişirelim. Afiyet olsun.

Kıyır Elmalı Kurabiye tarifi için servis önerisi

Servis esnasında üzerine pudra şekeri serpebiliriz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025