Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi

Kıyır Elmalı Kurabiye

Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi

Kıyır Elmalı Kurabiye tarifi: Kıyır Elmalı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Kıyır Elmalı Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıyır Elmalı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)
  • 4-5 adet elma
  • 1 avuç ceviz içi (arzuya göre)
  • 1 tutam tarçın (arzuya göre)
  • 3/4 su bardağı şeker

Kıyır Elmalı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • 1 çay bardağı sıvı yağı ve yarım paket margarini hiç pürüz kalmayacak şekilde yoğuruyoruz.
  • Daha sonra 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı pudra şekeri, çay kaşığının yarısı kadar kabartma tozunu ve alabildiği kadar unu bu karışımın üstüne ekliyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz. (hamur kulak memesi kıvamında olmalı)
  • Hamur istediğimiz kıvamı aldıktan sonra streç filmle üstünü kapatarak dolapta 30 dakika kadar dinlendiriyoruz.
  • Dolapta hamurumuz dinlenirken iç harcını hazırlıyoruz. Bir tencereye 5 tane elma rendeliyoruz, üzerine 3/4 su bardağı toz şekeri ilave ediyoruz.
  • İsteğe bağlı olarak içine dövülmüş ceviz ve tarçın da ekleyebiliriz. Elmalar suyunu salıp, daha sonra onu çekene kadar pişiriyoruz.nDaha sonra soğumaya bırakıyoruz.
  • Dinlenen hamuru dolaptan alıyoruz. Hamuru 4-5 beze halinde ayırıyoruz. Bezeleri tek tek alıp oklava ile açarak üçgenler olacak şekilde kesiyoruz. İçini soğuması için bıraktığımız dolgu ile dolduruyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz. Fırına göre değişkenlik gösterebilir, arada açıp kontrol edebilirsiniz.
  • Kurabiyelerimiz piştikten sonra bir servis tabağına alarak üzerine bolca pudra şekeri ilave edelim. Herkese afiyet olsun. :)

Kıyır Elmalı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Tepsinin altını yağlamayı unutmayalım ki, daha rahat çıkabilsin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025