Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi
Kıyır Elmalı Kurabiye tarifi: Kıyır Elmalı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Kıyır Elmalı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Kıyır Elmalı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 paket margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)
- 4-5 adet elma
- 1 avuç ceviz içi (arzuya göre)
- 1 tutam tarçın (arzuya göre)
- 3/4 su bardağı şeker
Kıyır Elmalı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- 1 çay bardağı sıvı yağı ve yarım paket margarini hiç pürüz kalmayacak şekilde yoğuruyoruz.
- Daha sonra 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı pudra şekeri, çay kaşığının yarısı kadar kabartma tozunu ve alabildiği kadar unu bu karışımın üstüne ekliyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz. (hamur kulak memesi kıvamında olmalı)
- Hamur istediğimiz kıvamı aldıktan sonra streç filmle üstünü kapatarak dolapta 30 dakika kadar dinlendiriyoruz.
- Dolapta hamurumuz dinlenirken iç harcını hazırlıyoruz. Bir tencereye 5 tane elma rendeliyoruz, üzerine 3/4 su bardağı toz şekeri ilave ediyoruz.
- İsteğe bağlı olarak içine dövülmüş ceviz ve tarçın da ekleyebiliriz. Elmalar suyunu salıp, daha sonra onu çekene kadar pişiriyoruz.nDaha sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Dinlenen hamuru dolaptan alıyoruz. Hamuru 4-5 beze halinde ayırıyoruz. Bezeleri tek tek alıp oklava ile açarak üçgenler olacak şekilde kesiyoruz. İçini soğuması için bıraktığımız dolgu ile dolduruyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz. Fırına göre değişkenlik gösterebilir, arada açıp kontrol edebilirsiniz.
- Kurabiyelerimiz piştikten sonra bir servis tabağına alarak üzerine bolca pudra şekeri ilave edelim. Herkese afiyet olsun. :)
Kıyır Elmalı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Tepsinin altını yağlamayı unutmayalım ki, daha rahat çıkabilsin.