Kıvratma Tatlısı Tarifi
Kıvratma Tatlısı tarifi: Kıvratma Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kıvratma Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Kıvratma Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket baklavalık yufka
- 180 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için:
- 2 su bardağı fındık içi
- 1 su bardağı toz şeker
Kıvratma Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Şekeri ve fındığı bir kapta karıştırın.
- Tereyağını eritin.
- Baklavalık yufkadan bir yaprak alın ve tezgah üzerine serin. Üzerine erittiğiniz tereyağını sürün ve iç harçı serpiştirin.
- Üzerine bir adet baklava yufkası daha koyup oklayava sarın. Sardığınız yufkayı oklavadayken iki ucundan ortaya doğru ittirerek sıkıştırın.
- 5'er santim kalınlığında kesip tepsiye dizin. Tepsi dolana kadar işlemi tekrarlayın.
- Erimiş tereyağı ve sıvı yağı karıştırıp hamurun hepsini ıslatacak şekilde sürün.
- Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun.
Kıvratma Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Baklava yufkalarınız havayla temas ettiğinde çabuk kurur ve sertleşir. Bunu önlemek adına, bekleyen yufkaların üzerine nemli bez koyabilirsiniz.
Kıvratma Tatlısı tarifi için servis önerisi
Kaymak ile servis edebilirsiniz.