Kivili Pişmeyen Cheesecake Tarifi
Kivili Pişmeyen Cheesecake tarifi: Kivili Pişmeyen Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Kivili Pişmeyen Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 küçük kavanoz
Kivili Pişmeyen Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 2 su bardağı glutensiz yulaf ezmesi
- 1 su bardağı çiğ fındık
- 1 su bardağı çiğ badem
- 12 adet günkurusu kayısı (ya da hurma)
- 4 yemek kaşığı fıstık ezmesi
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 4 yemek kaşığı tahin
- 4 yemek kaşığı yoğurt
Ara katman için:
- 400 gram labne
- 2 yemek kaşığı bal
- 6 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
Üst katman için:
- 5 adet kivi
- 2 yemek kaşığı bal
- 4 yemek kaşığı chia tohumu
Kivili Pişmeyen Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Tabanı için: Tavada yulafları, bademleri ve fındıkları birlikte kavuruyoruz.
- Önce fındık, badem ve yulafı daha sonra gün kurusunu ilave ederek birlikte rondodan geçiriyoruz.
- Tüm malzemeleri birleştirip, karıştırıyoruz.
- Kek kalıbınızın tabanını Hindistan cevizi yağıyla yağlayabilirsiniz ya da direkt yağlı kağıt koyabilirsiniz.
- Karışımı iyice yoğurduktan sonra elinizin yardımıyla tabana sıkıştırın. Biraz buzlukta bekletin.
- Ara katman için: Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp, tabanımızın üzerine döküyoruz. Tekrardan buzlukta bekletiyoruz.
- Üst katman için: Kivileri soyup rondodan geçiriyoruz.
- Bir kaba boşaltıp, bal ve chia ilave edip karıştırıyoruz.
- Biraz dinlenmeye bırakıyoruz sonra kekimizin üzerine döküyoruz.
- Buzluğa gönderiyoruz. Ben gece yaptım, sabah donuktu mis gibiydi.
- Kek kalıbından en güzel donukken çıkıyor, bilginize. Afiyet olsun.