Kivili Fit Cheesecake Tarifi
Kivili Fit Cheesecake tarifi: Kivili Fit Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Kivili Fit Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kivili Fit Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı İçin:
- 1,5 su bardağı glutensiz yulaf ezmesi
- 1,5 su bardağı fındık
- 8 adet günkurusu kayısı (veya hurma)
- 4 yemek kaşığı kaju ezmesi
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 1 yemek kaşığı toz tarçın
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 çay bardağı badem sütü
Ara Katman İçin:
- 360 gram labne
- 2 yemek kaşığı bal
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Üst Katman İçin:
Kivili Fit Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Tabanı için; Tavada yulafları ve fındıkları birlikte kavuruyoruz.
- Fındık üzerindeki kabuklar kendini bırakıncaya kadar, yulaflar hafif yanıncaya kadar kavuralım.
- Önce fındık ve yulafı daha sonra gün kurusunu ilave ederek birlikte rondodan geçiriyoruz.
- Tüm malzemeleri birleştirip, karıştırıyoruz. Yağlı kağıt üzerine çanak sekli verip, önceden ısıtılmış fırında (170-180 derecede) 15 dakika kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra dışarıda soğumaya bırakıyoruz.
- Ara katman için: Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp, soğuyan tabanımızın üzerine döküyoruz.
- Üst katman için: En üstüne kivilerimizi istediğimiz şekilde yerleştiriyoruz. Buzdolabına aktarıyoruz. Tatlımız hazır. Afiyet olsun.