Kivili Cheesecake Tarifi
Kivili Cheesecake tarifi: Kivili Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Kivili Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
90 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Kivili Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 2 paket tam buğdaylı bisküvi
- 1/2 çay bardağı fındık (çekilmiş)
- 100 gram tereyağı ya da margarin
Harcı için
- 600 gram labne
- 1 su bardağı toz şeker
- 200 mililitre toz şeker
- 1 kutu krema
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı haşhaş
- 1 paket vanilya
Üst tabaka için:
- 1 paket kivi jölesi
- 4-5 adet kivi
Kivili Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Alt tabanı için bisküvileri robottan geçirelim ve bir kaba alalım. 100 gram margarini eritelim ve bisküvilere ekleyelim.
- Fındığıda ekleyip bir güzel harmanlayıp tabanına yağlı kağıt sıkıştırdığımız kelepçeli kaba dökelim, bir güzel kaşık ya da bir bardak ile hafif bastırarak düzleyelip dolaba kaldıralım.
- Keki için sürdürdüğümüz labneyi çırpma kabına alalım. Şekeri ilave edip tel çırpıcı ile 2-3 dakika hızlıca çırpalım.
- Sonrasında Kremayı, unu, nişastayı ekleyelim ve çırpalım. Son olarak tek tek yumurtaları ekleyip çırpalım.
- Vanilini ve 2 yemek kaşığı haşhaşı unutmayalım. Cheesecake harcımız hazır. Dolaptan kalıbı alalım ve komple kenarlarlarını folyo ile saralım.
- Harcı bisküvinin üzerine yavaşça boşaltalım. Fırını 160 derece alt üst ayarlayalım be zemini ısıya dayanıklı bir kaba su koyalım.
- Tele kalıbı oturtalım ve 160 derece üzeri çok hafif penbeleştiğinde fırını kapatalım ama açmayalım 40 dakika kadar içinde beklesin.
- Sonra fırından alalım ve oda sıcaklığına geldiğinde üzerine yarım yarım sırayla kivileri yarleştirelim.
- Kivi jöleyi de üzerinde belirtildiği şekilde hazırlayıp dizdiğimiz kivilerin üzerine yavaşça boşaltalım.
- Tatlımız tamamen oda sıcaklığına geldiğinde dolaba kaldıralım. Afiyet olsun.
Kivili Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Fırının tabanına ısıya dayanıklı bir kaba su koyun ve fırına alın, cheesecake böylece çatlamaz.