Kıvamında Soğuk Baklava Tarifi
Kıvamında Soğuk Baklava tarifi: Kıvamında Soğuk Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Kıvamında Soğuk Baklava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Kıvamında Soğuk Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Baklava için:
- 500 gram baklavalık yufka
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krema
Üzerine:
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 2 tatlı kaşığı süt tozu
Kıvamında Soğuk Baklava tarifi nasıl yapılır?
- Şerbetini hazırlayalım. Şeker ve suyu karıştırıp şeker eriyip kaynayınca hemen altını kapatalım.
- Süt ve kremayı ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Tereyağını eritin, köpüklerini alıyoruz kullanmıyoruz.
- Sıvı yağı ekleyip soğuduktan sonra baklavayı hazırlamaya başlıyoruz.
- Orta boy yuvarlak borcamı baklava yufkalarının üzerine alıp tepsi boyutunda kesiyoruz.
- Üst kısımda yuvarlak parçaların çoğunluğu kalacak şekilde ayarlayın. Tepsiyi yağlayın.
- Önce yuvarlak yufkadan yağlayıp birkaç kat dizelim. Her katı yağlayın. Ara kata kenardan çıkan parçaları dizip ceviz serpin.
- Kalan yufkaları dizin. En son katı da yağlayıp baklavayı keselim.
- 170 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar 10 dakika pişirin, daha sonra dereceyi 140'a düşürüp yaklaşık 45 dakika daha pişirin.
- Piştikten sonra baklavayı soğutalım. Soğuk baklavaya soğuk şerbeti dökelim. (Bu şekilde olunca ertesi gün de çıtır kalıyor).
- Şerbeti çektikten sonra üzerine kakao, pudra şekeri ve süt tozunu karıştırıp eliyoruz. En sona çikolata rendeleyip Antep fıstığı ile süslüyoruz. Afiyetle...