Kıvamı Kesilmeyen Yoğurt Çorbası Tarifi
Kıvamı Kesilmeyen Yoğurt Çorbası tarifi: Kıvamı Kesilmeyen Yoğurt Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kıvamı Kesilmeyen Yoğurt Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kıvamı Kesilmeyen Yoğurt Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4-5 yemek kaşığı pirinç
- 250 gram yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
Kıvamı Kesilmeyen Yoğurt Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Pirincimizi yıkayıp süzülmesi için bekletiyoruz. Ardından tencereye yoğurdu, unu, yumurtayı ekleyip çırpıcı ile karıştırıyoruz. Ardından pirinci ekleyip ocağa alıyoruz. Üstüne bir bardak su ekliyoruz.
- Burada önemli nokta kaynama noktasına gelene kadar karıştırmayı asla bırakmamak.
- Kaynama noktasında üstünde baloncukları gördüğünüzde üzerine sıcak su ekliyoruz, ben katı kıvamlı sevdiğim için yaklaşık 3-4 su bardağı ekledim.
- Kıvamı sizin tercihinize kalmış, azar azar su ekleyip dilediğiniz kıvamı yakalayabilirsiniz. Su ekledikten sonra biraz daha karıştırıp kısık ateşte pirinci pişmeye bırakın. Tuzunu da ekleyin. Afiyet olsun.
- Dilerseniz sunum yapmak için naneyi çorbaları tabağa aldıktan sonra ekleyebilirsiniz. Unutmayın çorba ilk kaynama noktasına gelene kadar karıştırmayı asla bırakmamalısınız ve emin olun, yumurta kokusu veya tadı asla almayacak mükemmel bir kıvama sahip olacaksınız.