Kıtırlı Elma Dilim Kek Tarifi
Kıtırlı Elma Dilim Kek tarifi: Kıtırlı Elma Dilim Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kıtırlı Elma Dilim Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kıtırlı Elma Dilim Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Crumble için:
- 89 gram tereyağı
- 100 gram un
- 50 gram şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı file badem
Hamuru için:
- 4 adet elma
- 80 gram şeker
- 4 adet yumurta
- 100 gram tereyağı
- 140 gram un
- 80 mililitre süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
Kıtırlı Elma Dilim Kek tarifi nasıl yapılır?
- Üst kıtırını hazırlamak için malzemeleri elimizle kumumsu bir hamur elde edene kadar yoğurup buzdolabına dinlenmeye alıyoruz.
- Elmaları soyup temizleyip 4'e bölüyoruz ve ince ince dilimliyoruz.
- Elmaların kararmaması için limon suyu döküyoruz.
- Hamuru için yumurtaları, şeker ile 3 dakika çırpıyoruz.
- Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz.
- Süt, eritilmiş tereyağı ve tarçını da ekleyip bir spatula ile hamuru fazla söndürmeden karıştırıyoruz.
- Elmaları da hamurun içine döküp elmaları kırmadan karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz baton kek kalıbına sıra sıra elma dilimlerini yerleştiriyoruz.
- Son katı da yerleştirdikten sonra kalan hamuru da üzerine döküyoruz.
- Dolap da olan crumble'ı çıkartıyoruz ve elmaların üzerine serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 175 derece de 45 dakika pişiriyoruz.
- Fırından fırına fark olacağından dolayı üzeri baktınız çok kararmaya başladı, hemen üzerine aluminyum folyo serin ve pişirmeye bu sekil de devam edin. Afiyet olsun.