Kıtır Şöbiyet Tarifi
Kıtır Şöbiyet tarifi: Kıtır Şöbiyet için gerekli malzemeler nelerdir? Kıtır Şöbiyet nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Kıtır Şöbiyet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Şöbiyet İçin:
- 10 adet baklavalık yufka
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı antep fıstığı içi (çekilmiş)
Kaymak İçin:
- 2 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı irmik
Şerbeti İçin:
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 2 damla limon suyu
Kıtır Şöbiyet tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayın. Soğumaya bırakıyoruz.
- Kaymağı için irmik ve sütü bir tencereye alıyoruz, ara ara karıştırıyoruz ve kıvam aldıktan sonra kenara koyuyoruz.
- Bir adet baklava yufkası tezgaha alarak seriyoruz. Erittiğimiz yağdan her yerine gelecek şekilde sürüyoruz. Dokuz adet yufkamızı da bu şekilde yapıyoruz.
- Boyuna dört enini üç parçaya kesip toplam 12 kare elde edin. Bir kasık fıstık içi koyarak bir kasık da hazırladığımız kaymaktan koyuyoruz.
- Üçgen seklinde kapatıp uç kısımlarının üstüne gelecek şekilde tepsiye dizin.
- Kalan yağımızı da üzerine sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 ila 20 dakika arası kontrollü pişirin.
- Çıtır çıtır seviyorsanız hem serbetini soğuk hem de tatlıyı soğuk tutun. Yumuşak bir tatlı seviyorsanız eğer şerbet ılık, tatlı da sıcak olmalı. Afiyet olsun.