Kıtır Poğaça Tarifi
Kıtır Poğaça tarifi: Kıtır Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Kıtır Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Kıtır Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta akı
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 60 gram oda sıcaklığında margarin
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 4.5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
İçi İçin:
- 1 tutam maydanoz
- 1 su bardağı lor peyniri
Üzeri İçin:
- 1/2 çay bardağı susam
- 1/2 çay bardağı çörek otu
- 1 adet yumurta sarısı
Kıtır Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- İç harcı için maydanozları ince ince doğrayın ve bir kabın içinde lor peyniri ile karıştırıp bir kenara alın.
- Hamuru için un hariç diğer malzemeleri bir yoğurma kabında güzelce karıştırın.
- Ardından unu azar azar ilave ederek yoğurun. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz.
- Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. Yuvarlayın ve elinizle bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın.
- Ortasına hazırladığınız iç harçtan koyun ve hafif elips şekli vererek kapatın.
- Ters çevirerek yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
- Üstlerine yumurta sarısı sürdükten sonra, susam ve çörek otu serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 25 dakika kontrollü olarak pişirin.Ilık olarak servis edin. Afiyetler olsun!
Kıtır Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Kullanacağınız yumurtalar ve margarin oda ısısında olmalıdır. Kullanacağınız un miktarı markadan markaya değişiklik gösterebilir.