Kıtır Nohutlu Hardal Soslu Akdeniz Hurmalı Salata Tarifi
Kıtır Nohutlu Hardal Soslu Akdeniz Hurmalı Salata tarifi: Kıtır Nohutlu Hardal Soslu Akdeniz Hurmalı Salata için gerekli malzemeler nelerdir? Kıtır Nohutlu Hardal Soslu Akdeniz Hurmalı Salata nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Kıtır Nohutlu Hardal Soslu Akdeniz Hurmalı Salata yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tutam Himalaya tuzu (yoksa normal tuz)
- 1 tutam taze çekilmiş karabiber
- 1/2 kahve fincanı sıvı yağ (ya da zeytinyağı)
- 9-10 adet arpacık soğan (4-6 parçaya bölünmüş)
- 1 yemek kaşığı hardal
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 9-10 yaprak marul (isterseniz roka, tere vb ile değiştirebilirsiniz)
- 1 adet Akdeniz Hurması (cennet meyvesi/ Trabzon hurması/ amme vs denilen)
Kıtır Nohutlu Hardal Soslu Akdeniz Hurmalı Salata tarifi nasıl yapılır?
- Fırını önceden 200 º'ye ısıtın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt koyun.
- Haşlanmış nohutları fırın tepsisine eşit bir tabaka halinde yayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile çiseleyin; tuz ve karabiberle baharatlayın ve karıştırın.
- Nohutları çok gevrek ve altın sarısı kahverengi olana kadar 30-40 dakika pişirin.
- Bu arada, diğer sıvı yağı küçük bir tavada orta ateşte ısıtın. Arpacık soğanı ekleyin ve altın sarısı olana kadar yaklaşık 3 dakika pişirin.
- Arpacık soğanları yağdan çıkarın ve emici kağıt havlunun üzerine alın; tuz ve karabiberle baharatlayın.
- Küçük bir kapta hardal ve limon suyunu çırpın.
- Kalan 3 yemek kaşığı zeytinyağını yavaş ve sabit bir akışta karıştırın ve iyice çırpın. Sosu tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Büyük bir kapta marulu elinizle rast gele parçalayın; Akdeniz hurması, çıtır nohut ve arpacık soğanı üzerine alın, sosu döküp karıştırın. Afiyet olsun.
Kıtır Nohutlu Hardal Soslu Akdeniz Hurmalı Salata tarifinin püf noktası nedir?
Hardalı mutlaka kullanın enfes uyumlu.