Kıtır Kıtır Elmalı Tart Tarifi
Kıtır Kıtır Elmalı Tart tarifi: Kıtır Kıtır Elmalı Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Kıtır Kıtır Elmalı Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Kıtır Kıtır Elmalı Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 1 paket margarin (küp küp doğranmış)
- 2 adet yumurta
İç harcı için:
- 3 adet büyük boy elma (ince rendelenmiş)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 avuç ceviz (dilediğiniz kadar)
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Kıtır Kıtır Elmalı Tart tarifi nasıl yapılır?
- Bir robotun içine un, kabartma tozu, tuz ve margarini koyup birkaç tur döndürüyoruz.
- Eğer robotunuz güzel karıştırdıysa daha yoğurmanıza gerek yok fakat olmadıysa hamuru masaya alıp biraz yoğuruyoruz.
- Hamurun 1/3'ini ayırıyoruz, ayrı ayrı streçleyip dolapta dinlenmeye alıyoruz.
- İç harcı için elmayı tavaya alıp biraz pişiriyoruz.
- Elma suyunu salınca içine şekeri ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
- Şeker karamelleşince tavanın altını kapatıp, tarçını ve cevizi ekleyip biraz karıştırıyoruz.
- Büyük hamuru dolaptan çıkarıp iki yağlı kağıt arasında güzelce açıyoruz. Sonrasında tart kalıbının üstüne koyuyoruz.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında, hamurun üstüne bir yağlı kağıt ve onun üstüne de ağırlık yapması için bakliyat koyup fırında 10 dakika kör pişirme yapıyoruz.
- 10 dakika sonra hamuru fırından çıkarıyoruz. Üstünden bakliyat ve yağlı kağıdı kaldırıp ikinci 10 dakika için fırına geri koyuyoruz.
- Fırından çıkarıp bu sefer iç harcımızı üstüne ekliyoruz.
- Son olarak ayırdığımız hamuru açıp uzun uzun şeritler halinde kesiyoruz ve tartın üstünü kapatıyoruz.
- Fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
- Biraz soğuduktan sonra kalıptan tartı çıkarıp üstüne pudra şekeri serpip tartı tamamlıyoruz. Afiyet olsun.