Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıtır Kabaklar Tarifi

Kıtır Kabaklar

Kıtır Kabaklar Tarifi

Kıtır Kabaklar tarifi: Kıtır Kabaklar için gerekli malzemeler nelerdir? Kıtır Kabaklar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıtır Kabaklar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kıtır kabaklar için:

  • 150 gram patates cipsi (sade)
  • 2 adet kabak (büyük boy)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu için:

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 5 dal dereotu
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Kıtır Kabaklar tarifi nasıl yapılır?

  • Kabakları uzunlamasına dört parçaya bölün ve ortadaki çekirdekli kısımları kesip alın. Sonra tekrar uzunlamasına ikiye bölüp toplam 8 uzun parça elde edin. Son olarak onları da enlemesine ikiye bölerek bir kabaktan 16 adet parça elde edin. Bu işlemi diğer kabak için de uygulayın.
  • Patates cipsini rondodan geçirip toz haline getirin. Unu, yumurtaları ve toz halindeki cipsleri ayrı ayrı kaplara koyun. Un ve yumurtalara tuz, karabiber ekleyin. Yumurtaları çırpın. Kabakları önce una, ardından yumurtaya ve son olarak patates cipsine bulayın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine kabaklarınızı yerleştirin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kabakları kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Tercihen fanlı fırın kullanın.
  • Kabaklar pişerken yoğurda ince kıyılmış dereotu, limon suyu ve tuz ekleyip karıştırın.
  • Fırından çıkan kıtır kabakları dereotlu yoğurt sosu da yanına koyup sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025