Kıtır Kabaklar Tarifi
Kıtır Kabaklar tarifi: Kıtır Kabaklar için gerekli malzemeler nelerdir? Kıtır Kabaklar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kıtır Kabaklar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kıtır kabaklar için:
- 150 gram  patates cipsi (sade)
- 2 adet  kabak (büyük boy)
- 2 adet  yumurta
- 1 su bardağı  un
- 2 çay kaşığı  tuz
- 1 çay kaşığı  karabiber
Sosu için:
- 1 su bardağı  süzme yoğurt
- 5 dal  dereotu
- 2 yemek kaşığı  limon suyu
- 1/4 çay kaşığı  tuz
Kıtır Kabaklar tarifi nasıl yapılır?
- Kabakları uzunlamasına dört parçaya bölün ve ortadaki çekirdekli kısımları kesip alın. Sonra tekrar uzunlamasına ikiye bölüp toplam 8 uzun parça elde edin. Son olarak onları da enlemesine ikiye bölerek bir kabaktan 16 adet parça elde edin. Bu işlemi diğer kabak için de uygulayın.
- Patates cipsini rondodan geçirip toz haline getirin. Unu, yumurtaları ve toz halindeki cipsleri ayrı ayrı kaplara koyun. Un ve yumurtalara tuz, karabiber ekleyin. Yumurtaları çırpın. Kabakları önce una, ardından yumurtaya ve son olarak patates cipsine bulayın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine kabaklarınızı yerleştirin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kabakları kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Tercihen fanlı fırın kullanın.
- Kabaklar pişerken yoğurda ince kıyılmış dereotu, limon suyu ve tuz ekleyip karıştırın.
- Fırından çıkan kıtır kabakları dereotlu yoğurt sosu da yanına koyup sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!