Kıtır Ekmek Tarifi
Kıtır Ekmek tarifi: Kıtır Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Kıtır Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 adet orta boy
Kıtır Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı ılık su
- 1/2 paket yaş maya
- 5-5,5 su bardağı un
- 3 çay kaşığı tuz
Kıtır Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir kapta su ve yaş mayayı karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Yaklaşık 15 dakika iyice yoğurun.
- Streç filmle üstünü kapatın ve yarım saat dinlendirin.
- Hamura tuzu da ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Katlaya katlaya yoğurun.
- Fırınınızı 250 dereceye ayarlayın.
- Hamurunuzu ikiye bölün ve tekrar katlayarak yoğurun. Yuvarlak bir şekil verin.
- İki parça hamurunuzu yağlı kağıt koyduğunuz tepsinize koyun ve hamurun üzerini bıçakla çizin.
- Ekmeklerinizi 250 derecede 10 dakika pişirdikten sonra fırınınızı 200 dereceye getirin ve yaklaşık yarım saat pişirin. Afiyet olsun.
Kıtır Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru katlayarak yoğurmanız, ekmeğinizin içinin göz göz olmasını sağlar. Tuz mayayı öldüreceği için en baştan eklememeye özen gösterin.