Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kitel Tarifi

Kitel

Kitel Tarifi

Kitel tarifi: Kitel için gerekli malzemeler nelerdir? Kitel nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kitel yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

İçi İçin:

  • 300 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 6-7 dal maydanoz (ince doğranmış)
  • 1/2 çay bardağı pirinç

Dışı İçin:

  • 500 gram ince köftelik bulgur (ya da kitel bulguru)
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1-2 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz

Servisi İçin:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı pul biber

Kitel tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir tavada, yemeklik doğradığınız soğanı az yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Kavrulan soğanlara kıymayı ilave ederek pişirmeye devam edin.
  • Kıyma da piştikten sonra önce baharatları, ardından tereyağını ilave ederek karıştırın. Ardından soğuması için bir kaseye alın.
  • Soğuyan karışıma haşlanmış pirinci ve ince doğranmış maydanozları da ilave edip karıştırın.

Kitel tarifinin püf noktası nedir?

Kitel buğdayı, buğdayın kaynatılmadan kabuğunun soyulması ve öğütülmesi elde edilen bir bulgur çeşididir. Özellikle Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgelerinde ağırlıklı olarak tüketilen bir üründür. Kitel, bu bulgurla yapıldığında yöreselliğini korur ve kıvamı daha iyi olur. Bu sayede rahatlıkla şekillendirilebilir. Eğer kitel bulguru bulamazsanız ince bulgur da kullanabilirsiniz. Bu durumda dış harcını daha uzun süre yoğurmanız gerekebilir.

Kitel tarifi için servis önerisi

Yanına ayran ya da turşuyla servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025