Kitel Tarifi
Kitel tarifi: Kitel için gerekli malzemeler nelerdir? Kitel nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Kitel yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 3 su bardağı yarma ince bulgur
- 1,5 su bardağı soğuk su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı toz reyhan
İç harcı için:
- 250 gram yağlı kıyma
- 1/2 çay bardağı pirinç
- 2 adet soğan
- 1/4 demet kıyılmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz reyhan
- 1 çay kaşığı karabiber
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Kitel tarifi nasıl yapılır?
- Bulgura 1,5 bardak soğuk suyu ekleyerek biraz şişmesini bekliyoruz, ardından tuz ve reyhanı ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz.
- Ara ara parmak uçlarımızla aldığımız suyu ilave ederek kıvamı hamur gibi olana dek yoğurmaya devam ediyoruz 25- 30 dakika bu işlem devam edebilir.
- Kıymamızı tavaya alıyoruz suyunu çekene kadar kavurduktan sonra çok ince doğranmış soğanları ekliyoruz.
- Ardından pirinci, tereyağını ve maydanozu da ekleyip biraz kavurarak hazır hale getiriyoruz.
- Bulgurdan cevizden biraz irice parçalar koparıp yuvarlayıp içini açıp kıymalı harcımızdan koyarak kapatıyor ve yassı hale getiriyoruz.
- Pişirmek için bir tencere de kaynattığımız tuzlu suya köfteleri yavaş yavaş bırakıyoruz kiteller suyun üstüne çıkınca 10 dakika daha kaynaması için bekliyoruz.
- Pişenleri bir tabağa alarak üzeri için hazırladığımız tereyağlı kırmızı biberli sosu üzerine döküp servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.