Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kitel Tarifi

Kitel

Kitel Tarifi

Kitel tarifi: Kitel için gerekli malzemeler nelerdir? Kitel nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kitel yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 3 su bardağı yarma ince bulgur
  • 1,5 su bardağı soğuk su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı toz reyhan

İç harcı için:

  • 250 gram yağlı kıyma
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 2 adet soğan
  • 1/4 demet kıyılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz reyhan
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Kitel tarifi nasıl yapılır?

  • Bulgura 1,5 bardak soğuk suyu ekleyerek biraz  şişmesini bekliyoruz, ardından tuz ve reyhanı ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz.
  • Ara ara parmak uçlarımızla aldığımız suyu ilave ederek kıvamı hamur gibi olana dek yoğurmaya devam ediyoruz 25- 30 dakika bu işlem devam edebilir.
  • Kıymamızı tavaya alıyoruz suyunu çekene kadar kavurduktan sonra çok ince doğranmış soğanları ekliyoruz.
  • Ardından pirinci, tereyağını ve maydanozu da ekleyip biraz kavurarak hazır hale getiriyoruz.
  • Bulgurdan cevizden biraz irice parçalar koparıp yuvarlayıp içini açıp kıymalı harcımızdan koyarak kapatıyor ve yassı hale getiriyoruz.
  • Pişirmek için bir tencere de kaynattığımız tuzlu suya köfteleri yavaş yavaş bırakıyoruz kiteller suyun üstüne çıkınca 10 dakika daha kaynaması için bekliyoruz.
  • Pişenleri bir tabağa alarak üzeri için hazırladığımız tereyağlı kırmızı biberli sosu üzerine döküp servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025