Kişnişli İstavrit Tava Tarifi
Kişnişli İstavrit Tava tarifi: Kişnişli İstavrit Tava için gerekli malzemeler nelerdir? Kişnişli İstavrit Tava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kişnişli İstavrit Tava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram istavrit
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı (silme) kişniş tohumu (dövülmüş)
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz (tercihe bağlı)
- 6-7 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı kızartma yağı
Kişnişli İstavrit Tava tarifi nasıl yapılır?
- İstavritler ortadan ikiye tam kesmeden bölünür.
- İstavritin bir kısmı kılçıklı, bir kısmı kılçıksız şekilde kalmalıdır.
- Kesilen istavritlere bir kap içerisinde domates salçası, kişniş, pul biber ve tuz eklenir.
- Kişniş mümkünse havan içerisinde ince bir şekilde dövülmeli, bu şekilde karışıma eklenmelidir.
- Eklenen malzemeler ile balıklar tamamen karıştırılır.
- Bu sırada tavaya sıvı yağ koyarak, yağ tavada kızgın hale getirilmelidir. Balıklar tavaya konmadan önce balığın tüm kısmı una bulanmalı ve ardından tavaya dizilmelidir.
- Balıklar kızardıktan sonra yemeğe hazır. Afiyet olsun. :)