Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kışlık Vişne Suyu Tarifi

Kışlık Vişne Suyu

Kışlık Vişne Suyu Tarifi

Kışlık Vişne Suyu tarifi: Kışlık Vişne Suyu için gerekli malzemeler nelerdir? Kışlık Vişne Suyu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kışlık Vişne Suyu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 kilogram vişne
  • 4 su bardağı şeker
  • 4 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 20 litre su

Kışlık Vişne Suyu tarifi nasıl yapılır?

  • Sapları temizlenmiş ve yıkanmış olan vişneler büyük bir tencereye koyulur. Üzerine su eklenir ve 15 dakika kaynatılır.
  • Pişmiş olan vişneler önce makarna süzgecinden geçirilir, sonra çıkan meyve suyu temiz bir tülbentten geçirilir.
  • Çıkan meyve suyu tekrar tencereye koyulur. Şeker ve limon tuzu eklenir. Şeker eriyinceye kadar karıştırılır. 5 dakika kaynatılır.
  • Cam şişe ve kavanozlara doldurulur, yeni kapaklarla ağzı kapatılır.
  • Kavanozlar, soğuk su dolu büyük bir tencereye koyulur ve beş dakika kaynatılır. Sıcak sıcak ters çevrilip üzerlerine kalın bir örtü örtülür. Afiyet olsun.

Kışlık Vişne Suyu tarifinin püf noktası nedir?

Kavanoz kaynatma işlemi yerine kavanozlara meyve suyunu sıcakken doldurup, kapatıp ters çevirebilirsiniz. En uygun su oranı 1 kg vişne için 5-6 litre civarıdır fakat daha az da kullanabilirsiniz. Şeker oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025