Kışlık Sirkeli Patlıcan Tarifi
Kışlık Sirkeli Patlıcan tarifi: Kışlık Sirkeli Patlıcan için gerekli malzemeler nelerdir? Kışlık Sirkeli Patlıcan nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 küçük kavanoz
Kışlık Sirkeli Patlıcan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet patlıcan
- 4 adet kapya biber
- 10 dal maydanoz
- 7 diş sarımsak
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı sirke
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Kışlık Sirkeli Patlıcan tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğrayın ve tuzlu su dolu bir kapta beklemeye alın.
- Kapyaları çekirdeklerini çıkartıp, küp küp doğrayın. Sarımsakları iri iri, maydanozu ince ince doğrayın.
- Bir tencereye; yağ, sirke, tuz ve şekeri alın ve kaynamaya başlayınca içine kapyaları atıp, 10 dakika bu şekilde pişirin.
- 10 dakika sonra süzerek kapyaları bir başka kaba alın ve süzüp yıkadığınız patlıcanları aynı sirkeli yağa atıp, 5 dakika kadar bu şekilde pişirin.
- Ardından çıkarttığınız kapyaları tekrar patlıcanların üstüne ekleyin. Doğranmış maydanoz ve sarımsağı da ekledikten sonra 10 dakika daha bu şekilde ara ara karıştırarak pişirin.
- Ardından ocağın altını kapatın ve kavanozlara sıcak sıcak doldurup, kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, ters çevirin ve bu şekilde bir gece bekletin.
- Ertesi günden itibaren yiyebilirsiniz.Kavanozu açtıktan sonra buzdolabında saklayın. Afiyetler olsun!