Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kışlık Kavurma Tarifi

Kışlık Kavurma

Kışlık Kavurma Tarifi

Kışlık Kavurma tarifi: Kışlık Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Kışlık Kavurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kışlık Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram kuzu eti
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 200 gram iç yağı

Kışlık Kavurma tarifi nasıl yapılır?

  • Etlerinizi kuşbaşından biraz daha küçük bir şekilde doğrayın. Ardından genişçe bir tencerenin içerisine alın. Kendi suyunda pişirmeye başlayın.
  • 10 dakika bu şekilde pişirin. Sonra üzerine başka bir tencerede erittiğiniz iç yağı ilave edin ve kavurun. Bu şekilde etler yumuşayana ve iç yağıyla bütünleşene kadar 20 dakika kadar pişirin.
  • Ocaktan almadan önce tuzunu da ilave edin. Ardından ocaktan alın. Oda sıcaklığında hafif ılımasını bekleyin.
  • Ilıdıktan sonra saklama kabınızın içerisine alın ve sıkıca bastırarak üzerini kapatın. Buzdolabında muhafaza edin. Dilediğiniz zaman çıkarıp, dilimleyerek kullanabilirsiniz.

Kışlık Kavurma tarifinin püf noktası nedir?

İçerisine mutlaka iç yağı ya da kuyruk yağı ilave edin. Normal yemeklere kullandığınızdan biraz daha fazla tuz ilave edin. Tuz daha uzun süre dayanmasına yardımcı olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025