Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kışlık Ezme Turşu Tarifi

Kışlık Ezme Turşu

Kışlık Ezme Turşu Tarifi

Kışlık Ezme Turşu tarifi: Kışlık Ezme Turşu için gerekli malzemeler nelerdir? Kışlık Ezme Turşu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kışlık Ezme Turşu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 kg. domates
  • 7 adet kapya biber
  • 4 adet yeşil köy biberi
  • 1 baş sarımsak
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı sirke
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tutam limon tuzu

Kışlık Ezme Turşu tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm sebzeleri güzelce yıkayın.
  • Domatesleri yıkayın kabuklarını soyun ve rondodan geçirin. Bir tel süzgeçe koyun ve suyunun iyice süzülmesini sağlayın. Bunun için hafifçe karıştırabilirsiniz.
  • Süzülmüş olan domatesleri derince bir tencere ya da kaba alın. Yıkayıp, tohumlarını temizlediğiniz biberleri ve tek tek soyduğunuz sarımsakları ve yıkanmış maydanozu da robota atın ve iyice incecik olana dek robottan çekin ve bunu da domateslerin üstüne ekleyin.
  • İçine yağını, tuzunu, sirkesini şekerini ve limon tuzunu da ekleyip güzelce karıştırın ve kavanozlara paylaştırın.
  • Kavanozların ağzını sıkıca kapayıp buzdolabında saklayın.İlk hafta boyunca her gün kavanozları sallamayı unutmayın. İstedikçe kavanozdan alıp servis edin. Afiyetler olsun!

Kışlık Ezme Turşu tarifinin püf noktası nedir?

Damak zevkinize göre içerisine acı biber de ekleyebilirsiniz. Süzülmüş domates suyunu da paketleyip buzluğa kaldırabilir ve yemekleriniz soslarınızda kullanmak üzere saklayabilirsiniz. Limon tuzu daha uzun süre dayanmasını sağlayacaktır. Eğer kullanmak istemezseniz daha hızlı tüketmelisiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025