Ana sayfa » Sizden Gelenler » Kışlık Domates Konservesi Tarifi
Kışlık Domates Konservesi tarifi: Kışlık Domates Konservesi için gerekli malzemeler nelerdir? Kışlık Domates Konservesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
Tabi konserve yapmanın belli kuralları vardır. Ürün seçerken yumuşamış, ezilmiş, çürük, küflü olmamalıdır. Şişeler sıcak su ile yıkanmış temiz olmalıdır. Kapaklar, her yıl yeni alınmış olmalıdır. Eskiler kullanılmamalıdır. Ürün yerleştirdikten sonra kapak kapatmadan önce havası kaçırılmalıdır. Kapaklar da sıcak suda beklentilerek steril edilir. Domates konservesi salça gibi katı değil sos kıvamında olur. Kaynatılarak kıvamı ayarlanır. Halk arasında yumurta ya da sivri domates denilen çeşidi salça, sos yapmaya uygundur. Yazın bu çeşit çıktığı andan itibaren yemeklere de onu kullanırım. Fazla sulu değildir, etli kısmı yoğundur. Sert kabuklu dayanıklıdır.
Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?
TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin