Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kışlık Domates Konservesi Tarifi

Kışlık Domates Konservesi

Kışlık Domates Konservesi Tarifi

Kışlık Domates Konservesi tarifi: Kışlık Domates Konservesi için gerekli malzemeler nelerdir? Kışlık Domates Konservesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kışlık Domates Konservesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 20 kilogram sivri domates
  • 3 yemek kaşığı tuz

Kışlık Domates Konservesi tarifi nasıl yapılır?

  • Domates kabuğunda bulunan likopen sağlığa faydalıdır. Bu yüzden kabuklarını soymuyorum. Bol su ile yıkayıp, tepesindeki sap kısmını alıyorum.
  • Birkaç parçaya bölüp rondodan çekiyorum. Fazla suyu uçup, sos kıvamı alınca içine kalın tuz atıp, şişelere bir yandan kaynarken dolduruyorum.
  • Kavanoz ağızlarının kuru olmasına dikkat ederek kapakları iki geri bir ileri çevirerek sımsıkı kapatıyorum.
  • Hepsi bitince sıcağı ile daha iyi vakumlanması için üzerini örtüp, soğuyana kadar bekletiyorum. Ertesi gün kapaklara güvenlik bandı geçirip, fön makinesi ile bantı kapatıyorum.
  • Hava alma olanağı olmayınca kapaklar şişip atmıyor. Emeğiniz ziyan olmuyor. Artık kilere kaldırabilirim.
  • 20 kilogram domatesten kaynayıp kalan kavanozlanınca 15 kilogram kadar çıktı.
  • Kışın yaz domatesi özleniyor. Makarna, pilava, yemeklere tat veriyor. Ayrıca Menemen, domates çorbası ve sos da yapılabilir. Afiyet olsun.

Kışlık Domates Konservesi tarifinin püf noktası nedir?

Tabi konserve yapmanın belli kuralları vardır. Ürün seçerken yumuşamış, ezilmiş, çürük, küflü olmamalıdır. Şişeler sıcak su ile yıkanmış temiz olmalıdır. Kapaklar, her yıl yeni alınmış olmalıdır. Eskiler kullanılmamalıdır. Ürün yerleştirdikten sonra kapak kapatmadan önce havası kaçırılmalıdır. Kapaklar da sıcak suda beklentilerek steril edilir. Domates konservesi salça gibi katı değil sos kıvamında olur. Kaynatılarak kıvamı ayarlanır. Halk arasında yumurta ya da sivri domates denilen çeşidi salça, sos yapmaya uygundur. Yazın bu çeşit çıktığı andan itibaren yemeklere de onu kullanırım. Fazla sulu değildir, etli kısmı yoğundur. Sert kabuklu dayanıklıdır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025