Kısır Roll Tarifi
Kısır Roll tarifi: Kısır Roll için gerekli malzemeler nelerdir? Kısır Roll nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Kısır Roll yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kısır İçin:
- 150 gram bulgur
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 5-6 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Dürüm İçin:
- 4 yemek kaşığı un
- 1 çimdik tuz
- 1/2 çay bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı çörek otu
İç Malzeme İçin:
- 1 adet havuç
- 3-4 yaprak mor lahana
- 1,5 yemek kaşığı krem peynir
Kısır Roll tarifi nasıl yapılır?
- Un ve ve tuz karıştırılarak hamur kıvamına getirilir ve çörek otu ilave edilerek. Dinlendirilir.
- Bulgur tuz eklenerek sıcak su eklenip şişmesi için beklemeye alınır.
- Havuçlar ince uzun şeritler halinde kesilir.
- Hamur iki bezeye ayrılır ve oklava yarımı ile 10 cm lik kareler açılır hafif yağlı tavada arka ön 5 dakika pişirilir.
- Şişen bulgura kimyon karabiber ve salça eklenerek karıştırılır maydanoz ilave edilir.
- Lavaşın üzerine krem peynir sürülüp mor labne ile kaplanır.
- Ardından havuç ve kısır şerit şeklinde konulur ve rulo yapılır uç kısımlar yapıştırması için krem peynir sürülür.
- Her bir lavaş ikiye kesilerek servis edilir. Afiyet olsun.
Kısır Roll tarifinin püf noktası nedir?
Üzerine limon suyu ve tuz ile ezilmiş avakodo püresi yada sosu ile servis edilebilir.