Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kısır Roll Tarifi

Kısır Roll

Kısır Roll Tarifi

Kısır Roll tarifi: Kısır Roll için gerekli malzemeler nelerdir? Kısır Roll nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kısır Roll yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kısır İçin:

  • 150 gram bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Dürüm İçin:

  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 çimdik tuz
  • 1/2 çay bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

İç Malzeme İçin:

  • 1 adet havuç
  • 3-4 yaprak mor lahana
  • 1,5 yemek kaşığı krem peynir

Kısır Roll tarifi nasıl yapılır?

  • Un ve ve tuz karıştırılarak hamur kıvamına getirilir ve çörek otu ilave edilerek. Dinlendirilir.
  • Bulgur tuz eklenerek sıcak su eklenip şişmesi için beklemeye alınır.
  • Havuçlar ince uzun şeritler halinde kesilir.
  • Hamur iki bezeye ayrılır ve oklava yarımı ile 10 cm lik kareler açılır hafif yağlı tavada arka ön 5 dakika pişirilir.
  • Şişen bulgura kimyon karabiber ve salça eklenerek karıştırılır maydanoz ilave edilir.
  • Lavaşın üzerine krem peynir sürülüp mor labne ile kaplanır.
  • Ardından havuç ve kısır şerit şeklinde konulur ve rulo yapılır uç kısımlar yapıştırması için krem peynir sürülür.
  • Her bir lavaş ikiye kesilerek servis edilir. Afiyet olsun.

Kısır Roll tarifinin püf noktası nedir?

Üzerine limon suyu ve tuz ile ezilmiş avakodo püresi yada sosu ile servis edilebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025