Kısır Tarifi
Kısır tarifi: Kısır için gerekli malzemeler nelerdir? Kısır nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kısır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2-3 adet yeşil soğan
- 2-3 adet kıvırcık marul yaprağı
- 1/2 demet maydanoz
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet limon
- 2,5 su bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1-2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Kısır tarifi nasıl yapılır?
- Kuru soğan ince doğranır tencereye ayçiçek yağı konulup ısıtılır ve soğan ilave edilip kavrulur.
- Soğan yumuşayınca salçalar eklenip kavrulur ve üzerine 2.5 su bardağı sıcak su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
- Bu hazırladığımız sosun içine ince bulgur eklenip karıştırılır ve tencerenin altını ve kapağını kapatıp yaklaşık 20-25 dk dinlenmeye bırakılır.
- Daha sonra şişen bulgura önceden yıkanmış ve doğranmış yeşillikler , baharatları, zeytinyağı ve limon suyunu konulup servis edip sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
Kısır tarifinin püf noktası nedir?
Ben tarifimde acı biber salçası kullandım, daha yakıştığını düşünüyorum ama sevmeyenler tatlı biber salçası da kullanabilir.