Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kısır Tarifi

Kısır

Kısır Tarifi

Kısır tarifi: Kısır için gerekli malzemeler nelerdir? Kısır nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kısır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2-3 adet yeşil soğan
  • 2-3 adet kıvırcık marul yaprağı
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet limon
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1-2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kısır tarifi nasıl yapılır?

  • Kuru soğan ince doğranır tencereye ayçiçek yağı  konulup ısıtılır ve soğan ilave edilip kavrulur.
  • Soğan yumuşayınca salçalar eklenip kavrulur ve üzerine 2.5 su bardağı sıcak su eklenir  ve kaynamaya bırakılır.
  • Bu hazırladığımız sosun içine ince bulgur eklenip karıştırılır ve tencerenin altını ve kapağını kapatıp yaklaşık 20-25 dk dinlenmeye bırakılır.
  • Daha sonra şişen bulgura önceden yıkanmış  ve doğranmış yeşillikler , baharatları, zeytinyağı ve limon suyunu konulup servis edip sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Kısır tarifinin püf noktası nedir?

Ben tarifimde acı biber salçası kullandım, daha yakıştığını düşünüyorum ama sevmeyenler tatlı biber salçası da kullanabilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025