Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kısır Tarifi

Kısır

Kısır Tarifi

Kısır tarifi: Kısır için gerekli malzemeler nelerdir? Kısır nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kısır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı kısırlık bulgur
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 6-7 adet taze soğan
  • 1/2 bağ maydanoz
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı (silme) kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Kısır tarifi nasıl yapılır?

  • Bulguru kaynar su ile ıslatıp kapağını kapatın.
  • Yeşillikleri ince ince doğrayın.
  • 15 dakika yumuşayan bulgura, yeşillikler hariç tüm malzemeleri koyun ve iyice karıştırın.
  • Ardından taze soğan ve maydanozu ekleyin ve onları ezmeden yavaşça karıştırın.
  • Servis için hazır. Afiyet olsun.

Kısır tarifinin püf noktası nedir?

Bardak ölçüsü 300 ml'dir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025