Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kısır Tarifi

Kısır

Kısır Tarifi

Kısır tarifi: Kısır için gerekli malzemeler nelerdir? Kısır nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kısır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı köftelik bulgur (310 g)
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1,5-2 su bardağı sıcak su (Bulgurun üzerini geçecek kadar)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı tane karabiber
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet dereotu
  • 4 adet kornişon turşu
  • 4 dal taze soğan
  • 6-7 yaprak marul
  • 1 adet domates (küp küp doğranmış, suyu süzülmüş)

Kısır tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir kaseye bulgur, tuz ve kuru nane alınır. Sıcak su dökülerek karıştırılıp üzeri kapatılır.
  • Diğer yandan orta ateşte zeytinyağında küp doğranan soğanlar sotelemeye başlanır. Sarımsaklar kabuklu ve bütün halde bıçakla ezilerek eklenir.
  • Taze nane sapları da içine atılır. Soğan yumuşayınca sarımsaklar ve nane sapları çıkarılıp salçalar, baharatlar ilave edilip salça kokusu çıkana kadar kavrulup ocak kapatılır.
  • Bulgur karıştırılıp salçalı soğanlı sos eklenip tekrar karıştırılır. Limon suyu, nar ekşisi eklenir. Tüm sebzeler ince ince doğranıp eklenir. En son domates eklenir. Hepsi karıştırılıp servis tabağına alınır. Afiyet olsun.

Kısır tarifinin püf noktası nedir?

200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025