Kısır Tarifi
Kısır tarifi: Kısır için gerekli malzemeler nelerdir? Kısır nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Kısır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı kısırlık bulgur
- 2-3 su bardağı su (bulgurun üzerini geçecek kadar)
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet havuç
- 1 adet kornişon turşu
- 5-6 yaprak kıvırcık marul
Kısır tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle bir kaba bulgurumuzu koyup üstünü geçecek kadar su ekleyip 20-30 dakika kadar bekletelim.
- Bu sırada bir tavaya yağ koyup minik minik doğradığımız soğanları kavuralım.
- Kavrulan soğanların içine salçaları, baharatlar ve tuzu ekleyip karıştırıp ocağı kapatalım.
- Kıvırcığı ve turşuyu ve domatesi minik minik doğrayalım havucu rendeleyelim.
- Demlenen bulgurumuza önce hazırladığımız soğanı katıp karıştıralım.
- Ardından doğradığımız malzemeleri ve limon suyunu katıp iyice karıştıralım. Afiyet olsun.
Kısır tarifinin püf noktası nedir?
Soğan, salça, baharatları pişirip bulgurla buluşturduğunuzda daha lezzetli bir hal alıyor.