Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kısır Tarifi

Kısır

Kısır Tarifi

Kısır tarifi: Kısır için gerekli malzemeler nelerdir? Kısır nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kısır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı kısırlık bulgur
  • 2-3 su bardağı su (bulgurun üzerini geçecek kadar)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kornişon turşu
  • 5-6 yaprak kıvırcık marul

Kısır tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle bir kaba bulgurumuzu koyup üstünü geçecek kadar su ekleyip 20-30 dakika kadar bekletelim.
  • Bu sırada bir tavaya yağ koyup minik minik doğradığımız soğanları kavuralım.
  • Kavrulan soğanların içine salçaları, baharatlar ve tuzu ekleyip karıştırıp ocağı kapatalım.
  • Kıvırcığı ve turşuyu ve domatesi minik minik doğrayalım havucu rendeleyelim.
  • Demlenen bulgurumuza önce hazırladığımız soğanı katıp karıştıralım.
  • Ardından doğradığımız malzemeleri ve limon suyunu katıp iyice karıştıralım. Afiyet olsun.

Kısır tarifinin püf noktası nedir?

Soğan, salça, baharatları pişirip bulgurla buluşturduğunuzda daha lezzetli bir hal alıyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025