Kış Tarhanası Tarifi
Kış Tarhanası tarifi: Kış Tarhanası için gerekli malzemeler nelerdir? Kış Tarhanası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kase
Kış Tarhanası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 yemek kaşığı margarin (sıvı)
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı tarhana
- 3 diş sarımsak
- 6 su bardağı su
Kış Tarhanası tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle yağ ve salçayı kavuruyoruz. Sonrasında nane, tuz ve pul biberi ilave ediyoruz.
- Ayrı bir kasede, bir su bardağı su ve 4 yemek kaşığı tarhanayı karıştıralım.
- Baharatlarla karıştırdığımız salçaya, tarhanayı ilave edelim.
- Üzerine 5 bardak su ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.
- Kaynayınca 3 diş sarımsağı rendeleyip içine ekleyelim ve 5 dakika kısık ateşte karıştıralım.
- Sonrasında kaselere eşit bir şekilde dağıtıp servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Kış Tarhanası tarifinin püf noktası nedir?
Yağı çok yakmayın ve sarımsağı kaynayınca ekleyin. Yağı, sıvı margarin veya tereyağı olarak tercih ederseniz daha lezzetli olur. Kıtır ekmek ile daha güzel oluyor.