Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kış Sebzeleri Çorbası Tarifi

Kış Sebzeleri Çorbası

Kış Sebzeleri Çorbası Tarifi

Kış Sebzeleri Çorbası tarifi: Kış Sebzeleri Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kış Sebzeleri Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kış Sebzeleri Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 kase brokoli
  • 1 kase lahana
  • 1/2 demet maydanoz sapı
  • 1/2 demet dereotu sapı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kajun baharatı
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1/2 su bardağı süt

Kış Sebzeleri Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Isınan tencerede zeytinyağında sırasıyla soğan, havuç, patates, brokoli, lahana, maydanoz ve dereotu sapları sotelenir. Baharatlar, tuz, tavuk suyu ve sıcak su eklenir.
  • Kaynayınca kısık ateşte pişmeye bırakılır. El blenderından geçirilir.
  • Son aşamada süt eklenip birkaç kez karıştırılıp ocaktan alınır. Tuz ve baharat kontrolü yapılır. İstenirse limon ve kırmızı pul biberle sıcak servis edilir. Afiyet olsun.

Kış Sebzeleri Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

200 mililitre su bardağı ölçüsü kullanılmıştır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025