Kış Kurabiyeleri Tarifi
Kış Kurabiyeleri tarifi: Kış Kurabiyeleri için gerekli malzemeler nelerdir? Kış Kurabiyeleri nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Kış Kurabiyeleri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 50 gram nişasta (mısır veya buğday nişastası)
- 150 gram buğday unu
- 100 gram tereyağı (susuz, kazeinsiz)
- 100 gram pudra şekeri
- 100 gram esmer pudra şekeri
- 1 adet taze zencefil (rendelenmiş)
- 1 adet limon/bergamut kabuğu rendesi
- 1 adet çubuk vanilya
Kış Kurabiyeleri tarifi nasıl yapılır?
- 150 gr. un, 50 gr. nişasta ve 100 gr. pudra şekerini bir kapta homojenije olana kadar karıştırınız. Bu karışımı ince bir elekten üç defa geçiriniz.
- Karışıma oda sıcaklığında bekletilmiş 100 gr. tereyağı ilave ediniz ve yoğurunuz.
- Karışıma limon kabuğu rendesi, zencefil rendesi ve vanilya çekirdeklerini ilave ederek tekrar yoğurunuz.
- Ardından karışımı buzdolabında bir saat dinlendiriniz.
- Dinlendirilen hamuru merdane yardımıyla yaklaşık 1 cm. kalınlığına gelene kadar açınız.
- İstenilen bir kalıp yardımıyla, kurabiye tabanını oluşturacak şekiller çıkarınız.
- Üzerine yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi üzerine şekillendirilmiş hamurları yerleştiriniz.
- Kürdan veya çatal yardımıyla hamurların üzerine çok derin olmayacak şekilde birer artı şekli çiziniz. Kurabiyeye resimde görüldüğü gibi ip bağlamak isterseniz. bu aşamada bir kürdan yardımıyla küçük bir delik açınız.
- Tepsiyi önceden ısıtılmamış fırına yerleştiriniz ve 100 derecede bir saat pişiriniz. Düşük sıcaklıkta pişirmek kurabiyelerin çatlamasını engeller.
- Pişme işleminin ardından, her kurabiye tabanı üzerine 1 çay kaşığı lavanta veya çiçek balı akıtınız.
- Sonrasında, tepsiyi serin bir ortamda yaklaşık bir saat dinlenmeye bırakınız. Bu aşamada kurabiyelerle temastan kaçınınız.
- Dinlenen kurabiyelerin üzerini dilediğiniz renkte şeker hamuru ile kaplayınız. Eğer şeker hamuru üzerinde yazınsal süslemeler yapmak isterseniz, bunu şeker hamurunu kurabiye tabanı üzerine yerleştirmeden önce yapınız. Ardından dilerseniz kurabiyeye ip bağlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kış Kurabiyeleri tarifinin püf noktası nedir?
Tereyağının kazeinini aldırmak için, terayağını kızartmadan kaynatıp, üzerindeki köpük alınmalıdır. Suyunu ayrıştırmak için ise, kaynamış olan terayağını cam bir kap içine aktarıp, buzdolabında soğutunuz. Katılaşmasının ardından yoğunluk farkı dolayısıyla su ve yağ farklı katmanlar oluşturacaktır. Sulu kısmını keserek ayırabilirsiniz. Karamelize tadı sevenler, esmer toz şekeri öğütücüde çekerek esmer pudra şekeri elde edebilirler.