Kış Keki Tarifi
Kış Keki tarifi: Kış Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Kış Keki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kış Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet portakal
- 1 adet havuç
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kış Keki tarifi nasıl yapılır?
- Önce yumurtaları bir kaseye kırıp şekerle iyice çırpın.
- Üzerine yoğurt, yağ ve susamı ekleyip tekrar karıştırın.
- Karışımın içine mandalinanın ve portakalın suyunu sıkıp havucu ve limon kabuğunu rendeleyin ve karıştırın.
- Bu arada başka bir kasede kuru malzemeleri (un, kabartma ve vanilya) hazırlayın.
- Malzemeleri karıştırıp sıvı malzemelerin bulunduğu kaseye azar azar ilave edin.
- Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında kek kalıbına döktülen kek harcını pişirin.
- Keki kalıba döküp ısıttığımız fırına atın. Kekin pişip pişmediğini bıçak batırarak anlayabilirsiniz (kek bıçağa yapışmıyor ise pişmiş demektir).
- Piştikten sonra kekin biraz soğumasını bekleyip kalıptan çıkartabilirsiniz. Afiyet olsuuunn!