Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kış Keki Tarifi

Kış Keki

Kış Keki Tarifi

Kış Keki tarifi: Kış Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Kış Keki nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kış Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet portakal
  • 1 adet havuç
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kış Keki tarifi nasıl yapılır?

  • Önce yumurtaları bir kaseye kırıp şekerle iyice çırpın.
  • Üzerine yoğurt, yağ ve susamı ekleyip tekrar karıştırın.
  • Karışımın içine mandalinanın ve portakalın suyunu sıkıp havucu ve limon kabuğunu rendeleyin ve karıştırın.
  • Bu arada başka bir kasede kuru malzemeleri (un, kabartma ve vanilya) hazırlayın.
  • Malzemeleri karıştırıp sıvı malzemelerin bulunduğu kaseye azar azar ilave edin.
  • Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında kek kalıbına döktülen kek harcını pişirin.
  • Keki kalıba döküp ısıttığımız fırına atın. Kekin pişip pişmediğini bıçak batırarak anlayabilirsiniz (kek bıçağa yapışmıyor ise pişmiş demektir).
  • Piştikten sonra kekin biraz soğumasını bekleyip kalıptan çıkartabilirsiniz. Afiyet olsuuunn!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025