Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kış İçin Yulaf Lapası Tarifi

Kış İçin Yulaf Lapası

Kış İçin Yulaf Lapası Tarifi

Kış İçin Yulaf Lapası tarifi: Kış İçin Yulaf Lapası için gerekli malzemeler nelerdir? Kış İçin Yulaf Lapası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kış İçin Yulaf Lapası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 küçük kase elma
  • 3 silme yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı (bir parmak eksik) süt
  • 1 silme yemek kaşığı hurma özü
  • 1 çay kaşığı hindistan cevizi tozu

Kış İçin Yulaf Lapası tarifi nasıl yapılır?

  • Elmanın çeyreğini küp küp doğrayıp, tavaya alıyoruz. (ocağın altı henüz açık değil)
  • 3 yemek kaşığı yulafı ve 1 çay kaşığı tarçını üstüne ekliyoruz. Hepsini iyice karıştırıyoruz.
  • Ocağı yakıyoruz ve 2 dakika kadar sürekli karıştırıyoruz. Üzerine sütü döküp, hurma özünü (harnup pekmezi, bal vs. kullanılabilir) ekliyoruz.
  • İstediğiniz kıvamı alana kadar karıştırma işlemine devam ediyoruz.
  • Yoğun bir kıvam aldıktan sonra üzerine Hindistan cevizi tozu serpiyoruz ve sunuma hazır hale geliyor. Afiyet olsun.

Kış İçin Yulaf Lapası tarifinin püf noktası nedir?

Lapa yaparken, yulaf konulduktan hemen sonra süt eklemek yerine 5/10 dakika kavurursanız daha lezzetli lapanız olacaktır.

Kış İçin Yulaf Lapası tarifi için servis önerisi

Üstünü süsleme yulaf lapalarında vazgeçilmez bir parçadır. Özellikle kuruyemişler çok yakışır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025