Kış Güveci Tarifi
Kış Güveci tarifi: Kış Güveci için gerekli malzemeler nelerdir? Kış Güveci nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kış Güveci yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram fileto tavuk göğsü
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet orta boy havuç
- 2 adet orta boy patlıcan
- 2 adet orta boy kabak
- 1/2 su bardağı sıcak su
- 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber-tuz karışımı
Servisi için:
Kış Güveci tarifi nasıl yapılır?
- Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsakları ince ince dilimleyin. Deri ve kemik kısımlarından ayrılan fileto tavuk göğsünü iri parçalar halinde kesin.
- Kabuğunu soyduğunuz havuçları halka halka dilimleyin. Kabuklarını alacalı olarak soyduğunuz patlıcan ve kabakları havuçlarla uyumlu olacak büyüklükte kesin.
- Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Kuru soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar soteleyin. Tavuk göğüslerini ekleyip yüksek ateşte kavurun.
- Dilimlenmiş sebzeler, tuz-karabiber karışımı ve kıvamını sıcak suyla açtığınız biber salçasını ekleyin. Kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
- Pişirme suyunu bırakmış servis tabaklarına aldığınız lokum tadında güveci, sıcağı sıcağına incecik kıyılmış maydanoz yaprakları eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
Kış Güveci tarifinin püf noktası nedir?
Sebzeleri, eşit büyüklük ve incelikte doğramaya özen gösterin.